Mohammad Noh Bin Salleh (@mohammadnohbinsalleh) | Instagram Profile & stories,photos,videos
@mohammadnohbinsalleh hd profile photos

Mohammad Noh Bin Salleh verified_user

@mohammadnohbinsalleh

@hikaririders +60129246169 for bookings. For promotions inquiry :: [email protected]

https://www.youtube.com/channel/UC-7VzjV9VRwfnKt3tkwfRkw

Following
Followers
Posts
29 Stories

29 Stories

play_circle_filled الحمد لله 
Kami selamat sampai ke tanah Lebanon untuk meneruskan misi ramadan kita. Namun perjalanan dari Gazientep menuju ke Beirut adalah antara perjalanan yang sangat memeritkan. Mungkin kerana berpuasa mungkin. Dah lama tak kena migraine dalam flight tapi الحمد لله takda dugaan yang lebih dasyat dari itu. Tapi seriously penat gila 🤣🤣 . . 
Aku tak tau apa sebab simcard kt Lubnan ni macam mahal maybe sebab kami most of the time didalam pedalaman dan ofcourse takda line sangat. So sepanjang hari pertama ni takbuat live instant story dari social media. So aku compile kan seSIMPLE yang boleh so korang boleh nampak camp pelarian mana dan macam mana keadaan dihari pertama kami di Lubnan.

Thankyou so much semua yang telah menyumbang kepada misi ini sesungguhnya bantuan anda amat2 bermanfaat buat mereka disini kerana saya dan seluruh team saksikannya sendiri betapa bersyukurnya mereka. Anda semua adalah manusia yang berjiwa besar nan sejati, bukan kojek the conman.

Follow @cintasyriamalaysia @altimet @aizatamdan @officialmizznina @khairulhakiminmuhammad #ramadanmissioncsm.

الحمد لله Kami selamat sampai ke tanah Lebanon untuk meneruskan misi ramadan kita. Namun perjalanan dari Gazientep menuju ke Beirut adalah antara perjalanan yang sangat memeritkan. Mungkin kerana berpuasa mungkin. Dah lama tak kena migraine dalam flight tapi الحمد لله takda dugaan yang lebih dasyat dari itu. Tapi seriously penat gila 🤣🤣 . . Aku tak tau apa sebab simcard kt Lubnan ni macam mahal maybe sebab kami most of the time didalam pedalaman dan ofcourse takda line sangat. So sepanjang hari pertama ni takbuat live instant story dari social media. So aku compile kan seSIMPLE yang boleh so korang boleh nampak camp pelarian mana dan macam mana keadaan dihari pertama kami di Lubnan. Thankyou so much semua yang telah menyumbang kepada misi ini sesungguhnya bantuan anda amat2 bermanfaat buat mereka disini kerana saya dan seluruh team saksikannya sendiri betapa bersyukurnya mereka. Anda semua adalah manusia yang berjiwa besar nan sejati, bukan kojek the conman. Follow @cintasyriamalaysia @altimet @aizatamdan @officialmizznina @khairulhakiminmuhammad #ramadanmissioncsm ...

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيْمِ 
Fikir2 balek kerja gila gak bawak Nina masuk Syria siap bermalam di Jarabulus lagi. Tapi amanah tetap amanah, risiko atau tak berisiko perjalanan ini kami tetap akan melanjutkan misi menyampaikan bantuan dan menyalurkan berita liputan dimana bantuan2 yang Tuan2 dan Puan2 sumbangkan disalurkan.

Terima kasih kepada semua yang setia update tengok instastory kami setiap masa dan aware keberadaan kami sewaktu didalam Jarabulus. Selalu saya nyatakan setiap misi mempunyai penghayatan, kesedaran serta impak berbeza kepada saya. Saya dapat mengenali lebih dekat mengenai krisis Syria dan memahami lebih mendalam kesengsaraan rakyat Syria majoritinya kerana perang saudara ini. 
Saya harap kedatangan kita dibulan ramadan kali ini sedikit sebanyak memberi perubahan dan menambah semangat untuk mereka melalui kehidupan yang serba serbi tak masuk akal punya sengsara.

Thankyou so much semua rakyat Malaysia yan telah memberi. Terima kasih setinggi tinggi, aku doakan semoga semua yang bantu akan dibalas lebih tinggi lagi kebaikan nikmat dunia akhirat dari Allah swt.

Mohon doakan keselamatan kami seperti mana yang telah dirancang esok kami akan ke Lubnan pulak. Kami dah halfway thru journey misi ramadan ini الحمد لله. 
Jangan lupa Follow @cintasyriamalaysia @altimet @aizatamdan @officialmizznina @khairulhakiminmuhammad untuk liputan akti iti2 kami sepanjang misi. #ramadanmissioncsm cintasyriamalaysia 
اَلسَّلاَ مُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ.

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيْمِ Fikir2 balek kerja gila gak bawak Nina masuk Syria siap bermalam di Jarabulus lagi. Tapi amanah tetap amanah, risiko atau tak berisiko perjalanan ini kami tetap akan melanjutkan misi menyampaikan bantuan dan menyalurkan berita liputan dimana bantuan2 yang Tuan2 dan Puan2 sumbangkan disalurkan. Terima kasih kepada semua yang setia update tengok instastory kami setiap masa dan aware keberadaan kami sewaktu didalam Jarabulus. Selalu saya nyatakan setiap misi mempunyai penghayatan, kesedaran serta impak berbeza kepada saya. Saya dapat mengenali lebih dekat mengenai krisis Syria dan memahami lebih mendalam kesengsaraan rakyat Syria majoritinya kerana perang saudara ini. Saya harap kedatangan kita dibulan ramadan kali ini sedikit sebanyak memberi perubahan dan menambah semangat untuk mereka melalui kehidupan yang serba serbi tak masuk akal punya sengsara. Thankyou so much semua rakyat Malaysia yan telah memberi. Terima kasih setinggi tinggi, aku doakan semoga semua yang bantu akan dibalas lebih tinggi lagi kebaikan nikmat dunia akhirat dari Allah swt. Mohon doakan keselamatan kami seperti mana yang telah dirancang esok kami akan ke Lubnan pulak. Kami dah halfway thru journey misi ramadan ini الحمد لله. Jangan lupa Follow @cintasyriamalaysia @altimet @aizatamdan @officialmizznina @khairulhakiminmuhammad untuk liputan akti iti2 kami sepanjang misi. #ramadanmissioncsm cintasyriamalaysia اَلسَّلاَ مُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ ...

play_circle_filled Aktiviti di Jarablus semalam! Motosikal pun dieorang pakai untuk letak bahan letupan 😑. Yang penting bantuan barang keperluan dan bantuan education telah disampaikan. Semua itu hasil pemberian korang semua. Thank you !!!!! .
.
Follow @cintasyriamalaysia @altimet @aizatamdan @officialmizznina @khairulhakiminmuhammad #ramadanmissioncsm.

Aktiviti di Jarablus semalam! Motosikal pun dieorang pakai untuk letak bahan letupan 😑. Yang penting bantuan barang keperluan dan bantuan education telah disampaikan. Semua itu hasil pemberian korang semua. Thank you !!!!! . . Follow @cintasyriamalaysia @altimet @aizatamdan @officialmizznina @khairulhakiminmuhammad #ramadanmissioncsm ...

play_circle_filled ما شاء الله 
semakin membara semangat aku bila tengok update team A yg sedang menjalankan tugas di Sanliurfa. wajah @altimet @aizatamdan dan lain2 membuahkan ketenangan kat aku. kat dalam Syria ni panas and riot gak perjalananan dia 😅 . . jum layan aktiviti diaoran kt sana.

#Repost @cintasyriamalaysia
---
Alhamdulillah. Semalam sahaja tim Cinta Syria Malaysia di Sanliurfa telah mengagihkan pek makanan ke keluarga Syria yang cukup untuk menampung keperluan mereka untuk 2 - 4 minggu.
.
Aktiviti sebelum berbuka kami lengkapkan dengan menyantuni anak-anak yatim dari Al-Sham Association dengan beraktiviti di padang.
.
Sebanyak 500 pek makanan telah kami agih dan hidangkan sebagai juadah berbuka puasa buat ibu tinggal dan anak anak yatim Al-Sham.
.
Terima Kasih Malaysia!
---.

ما شاء الله semakin membara semangat aku bila tengok update team A yg sedang menjalankan tugas di Sanliurfa. wajah @altimet @aizatamdan dan lain2 membuahkan ketenangan kat aku. kat dalam Syria ni panas and riot gak perjalananan dia 😅 . . jum layan aktiviti diaoran kt sana. #Repost @cintasyriamalaysia --- Alhamdulillah. Semalam sahaja tim Cinta Syria Malaysia di Sanliurfa telah mengagihkan pek makanan ke keluarga Syria yang cukup untuk menampung keperluan mereka untuk 2 - 4 minggu. . Aktiviti sebelum berbuka kami lengkapkan dengan menyantuni anak-anak yatim dari Al-Sham Association dengan beraktiviti di padang. . Sebanyak 500 pek makanan telah kami agih dan hidangkan sebagai juadah berbuka puasa buat ibu tinggal dan anak anak yatim Al-Sham. . Terima Kasih Malaysia! --- ...

الحمد لله 
Aktiviti semalam. Lancar. Thankyou all.
.
.
Reposted from @cintasyriamalaysia -  Senyuman di wajah mereka sebaik bantuan bertukar tangan adalah pemandangan paling indah kalian nikmati.
.
Malah mereka sendiri tidak kira tua atau kanak-kanak berebut membantu menurunkan kotak berisi bantuan makanan sebelum diagihkan.
.
Inilah hasil sumbangan kalian.
.
Memberi seronok kepada anak yatim, menerima baju raya dan memberi bahagia kepada keluarga yang menerima pek makanan untuk satu bulan.
.
Terima kasih!
.
#ramadanmissioncsm - #regrann.

الحمد لله Aktiviti semalam. Lancar. Thankyou all. . . Reposted from @cintasyriamalaysia - Senyuman di wajah mereka sebaik bantuan bertukar tangan adalah pemandangan paling indah kalian nikmati. . Malah mereka sendiri tidak kira tua atau kanak-kanak berebut membantu menurunkan kotak berisi bantuan makanan sebelum diagihkan. . Inilah hasil sumbangan kalian. . Memberi seronok kepada anak yatim, menerima baju raya dan memberi bahagia kepada keluarga yang menerima pek makanan untuk satu bulan. . Terima kasih! . #ramadanmissioncsm - #regrann ...

play_circle_filled First day masuk Syria semalam. Bantuan yg kami bawak berganda since ramai yg donate towards the end tarikh tutup tabung. Kami cuma bawa amanah, yg menyumbang adalah anda semua. Terima kasih ! .
.
Jangan lupa follow @officialmizznina @cintasyriamalaysia @altimet @aizatamdan @khairulhakiminmuhammad untuk update harian di instastory aktiviti misi kami disini..

First day masuk Syria semalam. Bantuan yg kami bawak berganda since ramai yg donate towards the end tarikh tutup tabung. Kami cuma bawa amanah, yg menyumbang adalah anda semua. Terima kasih ! . . Jangan lupa follow @officialmizznina @cintasyriamalaysia @altimet @aizatamdan @khairulhakiminmuhammad untuk update harian di instastory aktiviti misi kami disini. ...

Foto semalam before balek dari Rehab Centre. Kita berjaya collect 88ribu ringgit lebih untuk dieorang dengan menggunakan link mangsa perang last time. إن شاء الله dengan sumbangan yg telah kita serahkan, rawatan ni boleh berjalan lancar dan boleh berbakti semaksimalnya buat mangsa perang Syria. .
.
Terima kasih kepada anda setingginya kerna sudi menyumbang harta benda buat misi ini. 
#ramadanmissioncsm @cintasyriamalaysia.

Foto semalam before balek dari Rehab Centre. Kita berjaya collect 88ribu ringgit lebih untuk dieorang dengan menggunakan link mangsa perang last time. إن شاء الله dengan sumbangan yg telah kita serahkan, rawatan ni boleh berjalan lancar dan boleh berbakti semaksimalnya buat mangsa perang Syria. . . Terima kasih kepada anda setingginya kerna sudi menyumbang harta benda buat misi ini. #ramadanmissioncsm @cintasyriamalaysia ...

Sejujurnya aku masih rasa bersalah sebab kena tinggalkan majlis berbuka tu macam tu ja. Aku tak biasa sebenarnya. Sepanjang penerbangan ke Turkey pagi tu aku dok fikir. Rasa bersalah takyah cerita la.. belenggu. 
Kehadapan semua pihak harap maafkan aku atas kekurangan di majlis berbuka aritu. Tapi aku puas hati tengok budak2 gathering semua senyum gelak tawa kenyang nyanyi sing along apa semua. Ditambah lagi dengan kehadiran opah2 mesra home ampang.

Sekali lagi terima kasih setingginya buat @thegasketalley @nandosmy @tapautv @gengiqosmalaysia_ and semua yang menjayakan majlis supaya mencapai sukses, anak2 @kugiranmasdo yg sudi dtg berbuka bersama siap belanja beberapa lagu.

Tunggu aku pulang dari misi, aku bayar hutang aku ok?

#manicmondo #DisqovrMusic #hikaririders #TheGasketAlley.

Sejujurnya aku masih rasa bersalah sebab kena tinggalkan majlis berbuka tu macam tu ja. Aku tak biasa sebenarnya. Sepanjang penerbangan ke Turkey pagi tu aku dok fikir. Rasa bersalah takyah cerita la.. belenggu. Kehadapan semua pihak harap maafkan aku atas kekurangan di majlis berbuka aritu. Tapi aku puas hati tengok budak2 gathering semua senyum gelak tawa kenyang nyanyi sing along apa semua. Ditambah lagi dengan kehadiran opah2 mesra home ampang. Sekali lagi terima kasih setingginya buat @thegasketalley @nandosmy @tapautv @gengiqosmalaysia_ and semua yang menjayakan majlis supaya mencapai sukses, anak2 @kugiranmasdo yg sudi dtg berbuka bersama siap belanja beberapa lagu. Tunggu aku pulang dari misi, aku bayar hutang aku ok? #manicmondo #DisqovrMusic #hikaririders #TheGasketAlley ...

Selain ahli2 riot squad Hikari Riders, kaum keluarga cinta syria Malaysia dan media, juga turut hadir di KLIA malam tadi untuk menghantar kami adalah beberapa warga Syria termasuklah anak2 mereka. Mereka siap bawak hadiah buah tangan penghargaan untuk setiap kami. Setiap kami yg pergi dapat sekuntum bunga kertas DIY yg ada chocolate kt dalam dan sepotong surat kata2 semangat. Dah sampai Gaziantep ni tadi aku totally lupa pasal benda dieorang bagi tapi aku terjumpa balek surat yg aku tak baca lagi dalam beg. Ayat yang sangat ringkas dengan audio playback dalam otak aku suara salah seorang budak Syria tu pesan kat aku tadi

Selain ahli2 riot squad Hikari Riders, kaum keluarga cinta syria Malaysia dan media, juga turut hadir di KLIA malam tadi untuk menghantar kami adalah beberapa warga Syria termasuklah anak2 mereka. Mereka siap bawak hadiah buah tangan penghargaan untuk setiap kami. Setiap kami yg pergi dapat sekuntum bunga kertas DIY yg ada chocolate kt dalam dan sepotong surat kata2 semangat. Dah sampai Gaziantep ni tadi aku totally lupa pasal benda dieorang bagi tapi aku terjumpa balek surat yg aku tak baca lagi dalam beg. Ayat yang sangat ringkas dengan audio playback dalam otak aku suara salah seorang budak Syria tu pesan kat aku tadi "please send my salam to my beloved country, i wish i can go with you and come home" . . . . #ramadanmissioncsm ...

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيْمِ 
Kami dh nak boarding menuju ke Turkey memulakan misi ramadhan @cintasyriamalaysia yang ke-2 . . Terima kasih kerana memberi kepercayaan kepada kami untuk mengagihkan bantuan anda kepada saudara kita yang memerlukan di sekitar boarder Turkey, dalam Syria dan Lubnan. Make sure korang follow follow aktiviti harian kami melalui instastory dan sebagainya so korang nampak kemana arah tuju bantuan yang korang sumbangkan. Doakan perjalanan 14 hari yang mendatang. Semoga panjang umur kita jumpa lagi ditanah Malaya. Kalau tak, إن شاء الله jumpa di syurga. Sayang korang!
.
.
Follow @cintasyriamalaysia @altimet @officialmizznina @aizatamdan jugak!
.
.
#ramadanmissioncsm.

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيْمِ Kami dh nak boarding menuju ke Turkey memulakan misi ramadhan @cintasyriamalaysia yang ke-2 . . Terima kasih kerana memberi kepercayaan kepada kami untuk mengagihkan bantuan anda kepada saudara kita yang memerlukan di sekitar boarder Turkey, dalam Syria dan Lubnan. Make sure korang follow follow aktiviti harian kami melalui instastory dan sebagainya so korang nampak kemana arah tuju bantuan yang korang sumbangkan. Doakan perjalanan 14 hari yang mendatang. Semoga panjang umur kita jumpa lagi ditanah Malaya. Kalau tak, إن شاء الله jumpa di syurga. Sayang korang! . . Follow @cintasyriamalaysia @altimet @officialmizznina @aizatamdan jugak! . . #ramadanmissioncsm ...